X
downloadcenter e-Velda invoicing

Velda Matrassen

Velda combineert 60 jaar ervaring en know-how met de meest vooruitstrevende technieken op het vlak van slaapcomfort. Welke Velda-matras uw voorkeur ook geniet, Velda staat voor superieure prijs-kwaliteits garantie.

Volg ons

- Velda Matrassen -

Velda Matrassen

Zoek een verdeler
 • Bodyprint®
 • Gelfresh® 
 • Cellspring®
 • Actilinea®
 • Velda Innergetic
 • Velda Classic
 • Velda Pocket
 • Velda Latex
 • Aegis Premium
 • Beschikbare afmetingen
 • Bodyprint®

  De ultieme innovatie voor een gezonde slaap!

  Een formule die ontwikkeld werd om een optimaal slaapklimaat en perfect comfort te geven.

  Met indicatoren die de excellente eigenschappen van Bodyprint® verklaren:

   

  vochtregulatie - warmte controle - drukvermindering - elasticiteit

   

  Innovatie die je voelt!

  Ieder mens heeft elke dag een goede nachtrust nodig.

   

  Om ontspannen wakker te worden, moet alles kloppen: het klimaat en de temperatuur in de slaapkamer; het comfort van uw matras.

   

  Ervaar de Bodyprint® matras collectie; slapen in een frisse omgeving met aan uw persoon aangepast comfort en lichaamsondersteuning als nooit tevoren.

   

  Bodyprint® biedt een collectie matrassen waarin nieuwe en oude, beproefde technologie elkaar ontmoeten. Alle matrassen bieden een comfort laag in Bodyprint® Fresh in combinatie met ondersteunende lagen in Bodyprint® Memory of hoge dichtheid HR schuim die progressieve ondersteuning en comfort garanderen.

   

  Bodyprint®: een revolutionaire druk verminderende formule en een superieur ondersteunend systeem bieden de juiste mix van lichaamsondersteuning en slaapcomfort die nodig is. Het draagt bij aan een betere circulatie van het bloed en herstel van de spieren om fris en uitgerust aan een nieuwe dag te beginnen.

   

  Bodyprint® verbetert de beweging van uw lichaam terwijl u slaapt; het veranderen van slaaphouding wordt erg makkelijk en zal niet langer uw nachtrust verstoren. U voelt het verschil !

   

  Een hoge klanttevredenheid, nagenoeg alle gebruikers zeggen dat ze nooit beter geslapen hebben; mensen slapen graag op Bodyprint®.

   

  Het Bodyprint® team

  Het is onze missie en passie om er voor te zorgen dat iedereen kan slapen op de beste gezondheidsmatras.

   

  Speciale testapparatuur om drukvermindering te meten, heeft het ons mogelijk gemaakt om het menselijk lichaam in detail te bestuderen. Het heeft ons in staat gesteld om anatomisch gesneden zones te creëren die drukpunten elimineren, waardoor uw lichaam volledig en goed ondersteund wordt waar het nodig is. De extra zachte schouderzone en de lordose steun zorgen er voor dat uw ruggengraat in zijn natuurlijke vorm ondersteund wordt.

   

  Bodyprint® inside

  Bodyprint®: eerste klas drukvermindering

  Het vermogen om drukpunten te verwijderen.

  Bodyprint® schuim biedt ideale druk vermindering. De celstructuur is buitengewoon open en volledig heterogeen. Dat resulteert in perfecte scores bij het testen van drukverdeling, in het bijzonder in vergelijking met andere visco of HR alternatieven.

   

   

   

  Bodyprint®: ideale warmte controle

  Het vermogen om warmte te reguleren.

  De ventilerende eigenschappen van schuim worden altijd beoordeeld op de vraag hoe goed warmte wordt opgenomen en afgevoerd.

  Bodyprint® schuim heeft een zeer open celstructuur. Het houdt beduidend minder warmte vast dan andere schuimen en verdeelt warmte veel gelijkmatiger over het hele oppervlak van de kern. Hierdoor wordt een frisser slaapklimaat gecreëerd wat weer resulteert in een veel comfortabeler slaap.

   

   

   

  Bodyprint®: de beste vochtregulatie

  Het vermogen om het slaapklimaat te reguleren.

  Bodyprint® schuim is buitengewoon open-cellig en vochtabsorberend tegelijkertijd; het kan bijna vier keer zo veel vocht opnemen dan conventioneel schuim. Daardoor voorkomt het opeenhoping van vocht en garandeert zo een droge matraskern.

  Bovendien is de luchtdoorlatendheid beduidend hoger dan bij alternatieve materialen.

  .

   

   

   

  Bodyprint®: extreem elastisch

  Elasticiteit: een graadmeter voor de kwaliteit van het schuim.

  Bodyprint® schuim is veerkrachtiger en komt beter terug in zijn vorm dan andere schuimen. De open celstructuur heeft een excellente stabiliteit voor een stabiel slaapcomfort. Zelfs bij intensief en zwaar gebruik gaat er geen cel kapot waardoor Bodyprint® een buitengewoon duurzaam kwaliteitsproduct is.

   

   

   

  Bodyprint® outside

  Bodyprint®: de ultieme innovatie in gezond slapen! 

  De unieke Bodyprint® kernen hebben een speciale hoes nodig waardoor u het maximale voordeel geniet van alle goede eigenschappen.

  Daarom is de Bodyprint® hoes niet gevuld en bestikt en bovendien anti allergisch. De hoes is afneembaar en wasbaar op maximaal 60° C.

   

  De slaapzijde is voorzien van een heel elastisch dubbel jersey in Tencel® kwaliteit; de border en de onderzijde zijn uitgevoerd in excellent ventilerend 3D Aerotec® stof voor optimale hygiëne. Bovendien is de stof voorzien van de Somni-Fresh behandeling; de ideale vocht beheersing voor de stof.

    

   

  Bodyprint® hoes: een turbo kracht in vochtopname

  Tencel is een natuurlijke lyocell vezeldraad die gemaakt wordt van cellulose, een hout extract. Het heeft een unieke vezelstructuur.

  De vezeltjes (extreem kleine haartjes) zijn het kleinste onderdeel waaruit de vezeldraad bestaat. Microscopisch kleine kanaaltjes tussen de vezeltjes reguleren de opname en afgifte van vocht. Op deze wijze zorgen de kleine vezeltjes voor het optimale transport van vocht.

   

  Bodyprint® hoes: milieu vriendelijk

  Lyocell wordt gesponnen in een geavanceerd proces met minimale impact op het milieu en met zuinig gebruik van energie en water. Het is milieu vriendelijk want producten die van Lyocell gemaakt worden, zijn biologisch afbreekbaar omdat het een cellulose vezel is.

   

  Bodyprint® hoes: totale natuurlijke hygiëne 

  Bacteriën hebben geen schijn van kans bij Tencel. De perfecte vocht regulering is verantwoordelijk voor de sterk verminderde aanwas van bacteriën. Vocht wordt onmiddellijk afgevoerd naar de binnenzijde van de vezeldraad. Daardoor kan zich geen vochtlaagje vormen op de draad waardoor bacterie groei in stand gehouden zou worden. Bij synthetische vezels kan het aantal bacteriën dat gemeten wordt tot 2000 maal hoger zijn dan de waardes die bij Tencel gemeten worden.

   

  Bodyprint® hoes: elastisch, aangenaam glad en zacht

  De Bodyprint® stof is zeer elastisch en vormt een perfecte match met de Bodyprint® kern met anatomische insnijdingen. Het is de perfecte aanvulling op de zeer comfortabele kernen en garandeert een ontspannen slaap. Bovendien zorgt de gladde structuur van de Tencel vezeldraad er voor dat de stof zijdeachtig en zacht aanvoelt op de huid en zo een aangenaam gevoel geeft.

   

  Somni-Fresh®: ideale vocht controle!

  SomniFResh® is een speciale behandeling van de dubbeljersey stof die zorgt voor een verbeterd vochttransport.

   

  Goed vochttransport betekent een betere verdeling van vocht over het oppervlak en in de stof. In combinatie met een Tencel® kwaliteit stof, die een excellente opslagcapaciteit van vocht heeft, zal het vocht veel sneller verdampen en droogt de stof veel sneller. Dit is gunstig om hygiënische redenen; het droogproces wordt versneld en daardoor ontstaat een aangenaam koel effect.

   

   

   

  In combinatie met de Bodyprint® Fresh comfortlagen, biedt SomniFresh® de ideale vocht regulering en een koele slaap beleving !

   

   

  Bodyprint® hoes: ventilatie verzekerd!

  Optimale ventilatie van de matras wordt verzekerd dank zij het 3D Aerotec textiel dat in de border en de onderzijde van de matras wordt toegepast.

  Deze technische stof bevordert de luchtstroming in en rond de kern met elke beweging van het lichaam. Luchtstromen ventileren een matras en dragen bij aan het drogen van de matras. De afwerking met 3D Aerotec bevordert een gezond slaapklimaat.

   

  Bodyprint® pillow

  Het Bodyprint® kussen is ontworpen om de Bodyprint ervaring te versterken

  Bodyprint® kussens passen zich perfect aan nek en hoofd aan.

  Ze zijn zacht en comfortabel terwijl ze toch de gewenste ondersteuning geven.

  Het speciale ontwerp van het kussen sluit perfect aan bij de extra zachte schouderzone van de matras.

   

  Het Bodyprint® kussen (40x60cm) is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

   

  Bodyprint® Fresh: Small / Medium / Large

   

  Bodyprint® Memory: Small / Medium / Large

   

  Bodyprint® kussens zijn voorzien van de speciale Bodyprint® Tencel stof met Somnifresh® behandeling. Ideale vocht regulering en totale natuurlijke hygiëne.

   

  Vraag uw Velda slaap specialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Gelfresh® 

  Perfecte harmonie tussen comfort en ondersteuning.

  Gelfresh® biedt u de verkoelende frisheid van water, de veerkracht van natuurlijke materialen ... een harmonie tussen comfort en ondersteuning.

   

  Gelfresh® is een symbiose van twee unieke technologieën : een super comfortabele toplaag in Gelfresh® met bijhorende ondersteuningslaag in PULSE® Latex. Te kiezen in combinatie met de Physiospring® pocketvering of de unieke Innergetic® latex.

  Symbiose van technologieën

  Gelfresh® presenteert een intelligente opbouw uit diverse materialen. Een toplaag in extreem ademend BLUE FRESH of MAGENTA FRESH en een ondersteuningslaag in Physiospring® pocketvering of veerkrachtig Sonocore Pulse® Latex op natuurlijke basis.  

  Zeer comfortabel, fris en ventilerend

  Gelfresh® ademt frisheid en is perfect ventilerend dankzij de uitzonderlijke kwaliteit van de gebruikte materialen. De matrassen zijn niet warmtegevoelig en uiterst duurzaam. In standaard BLUE FRESH kwaliteit voor normaal comfort of soft MAGENTA FRESH voor ultieme conformiteit aan ieders lichaam. 

   

   

   

   

   

   

   

  Combinatie met Physiospring® of Innergetic®

  Een uitzonderlijke bovenbouw vraagt om een aangepaste onderbouw: ofwel de unieke Physiospring® pocketvering voor permanente ventilatie ofwel Innergetic® latex voor perfecte veerkracht op natuurlijke basis, beiden steeds met 7 zone lichaamsondersteuning. 

  De Gelfresh® hoes : verfrissende anti allergische afwerking

  De Gelfresh® Cooltec hoes werkt verfrissend en is perfect complementair met de Gelfresh® matraskern.

  Dankzij PCM (Phase Changing Materiels) technologie absorbeert de stof lichaamswarmte tijdens de slaap om deze tijdens frissere momenten terug af te staan; tijdens de slaap of tijdens de dag. Dit proces van opslaan en afgeven van warmte is mogelijk door PCM microcapsules in de stof, het vermijdt warmte accumulatie tijdens de slaap.

  De Gelfresh® hoes : elastisch en maximale ventilatie

  De Cooltec stof is uiterst elastisch en dit in alle richtingen. Het bevordert een perfecte aansluiting van de matras aan het lichaam.

  De hoes is afgewerkt met 3D Aerotec® textiel voor maximale ventilatie.

   

  Gelfresh®, perfecte harmonie tussen comfort en ondersteuning.


   

   

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Cellspring®

  The Best of both worlds. 

  De ideale slaapkamertemperatuur is 18 graden Celsius. Maar dat alleen is niet voldoende. Gemiddeld verliest een mens ongeveer een halve liter vocht per nacht. Dat moet snel en goed afgevoerd kunnen worden. De matras dient daarom over heel goede ventilerende en vochtregulerende eigenschappen te beschikken.

   

  Elk mens draait en keert gemiddeld 35 tot 40 keer per nacht. Daarom is een goede ondersteuning van het lichaam in elke slaaphouding belangrijk.

   

  Zo min mogelijk storende geluiden draagt ook bij aan een goede nachtrust. Niets zo vervelend als slaapsystemen die hinderlijk kraken of piepen bij het draaien en keren.

   

  Daarom ontwikkelden wij Cellspring® matrassen. 

   

  Cellspring® heeft optimale ventilerende eigenschappen door VIV® 

  Alle Cellspring® matrassen hebben een vernuftig Verticaal en Integraal Ventilatiesysteem. Honderden ventilatiekanaaltjes gaan van boven tot onder door de hele matraskern heen en door het vele draaien en keren dat mensen tijdens de slaap doen, ontstaat zo een actieve lucht- en ventilatiestroom.

  Cellspring® zorgt voor een droog en aangenaam slaapklimaat door uitstekende vochtregulatie

  Door het gebruik van opencellige materialen, gecombineerd met de honderden ventilatiegaatjes in de matraskern, wordt lichaamsvocht snel weer afgevoerd uit de matras en afgestaan aan de buitenlucht.

   

  AIRVENT

  De matrashoezen van alle Cellspring® matrassen zijn gemaakt van Airvent® stof, een unieke gebreide stof waarin ventilatieroosters meegebreid zijn. Hierdoor draagt de Airvent® matrastijk optimaal bij aan de goede ventilerende en vochtregulerende eigenschappen van de Cellspring® matrassen.

   

  Cellspring® ondersteunt het lichaam altijd goed, ongeacht of men nu op rug, zij of buik slaapt

  Cellspring® matrassen hebben door de combinatie van hoogwaardige schuimen met daarin individueel geplaatste cilindrische stalen veertjes in maar liefst vier comfortklassen, 7 echte zones. De onafhankelijke werking van elk veertje in het schuim zorgt ervoor dat het lichaam in elke slaaphouding goed en actief ondersteunt wordt. 

   

   

  Alle Cellspring matrassen zijn er in medium en firm.  De Cellspring® M 5045 en R 5045 zijn ook in soft verkrijgbaar. In combinatie met vier verschillende afdekmaterialen biedt Cellspring® daardoor slaapcomfort voor iedereen, van soepel tot stevig en van aangenaam fris tot lekker behaaglijk.

   

  Cellspring Duo-fit®

  De matrassen Cellspring 4545, M 5045 en R 5045 hebben dezelfde hoogte. Daardoor zijn deze allen als partnermatras met elkaar te combineren en zijn er zo maar liefst 18 verschillende comfort combinaties mogelijk.  Cellspring biedt dus elk duo de luxe van individueel slaapcomfort.

  Cellspring® is geruisloos

  Alle cilindrische veertjes zijn individueel geplaatst in honderden cilindrische gaten in de schuimkernen. Daardoor kunnen de veertjes elkaar niet raken bij draaien en keren en is Cellspring® een stil slaapsysteem dat zorgt voor een ongestoorde nachtrust.

   

  Cellspring® is duurzaam

  Een Cellspring® matras gaat langer mee. De combinatie van hoogwaardige schuimen met de cilindrische veertjes zorgt voor elkaar versterkende eigenschappen. Door de cilindrische vorm en omdat de veertjes individueel in het schuim geplaatst zijn, verliezen ze minder hoogte dan andere veren. En het schuim behoudt zijn hoogte beter omdat de veertjes er extra draagkracht aan geven.

  En zo is de investering per nacht in een Cellspring® matras een heel kleine investering waarvoor veel slaapcomfort verkregen wordt.

    

  Cellspring® is geschikt voor alle types bodems

  Cellspring® kan zowel op lattenbodems, spiraalbodems als boxsprings gebruikt worden en is ook uitermate geschikt voor verstelbare bodems.

   

  Daarom ontwikkelden wij Cellspring® matrassen.

   

  Cellspring matras of deco uitvoering

  Alle Cellspring® matrassen zijn bij uitstek geschikt voor gebruik in combinatie met onze verschillende Velda boxsprings. Cellspring® D 3535 en D 4545 zijn leverbaar in alle deco stoffen van respectievelijk Versus en Physio.

  Boxspring sets voorzien van Cellspring® matrassen staan garant voor vele nachten comfortabel slapen. De uitstekende vochtregulerende en ventilerende eigenschappen van Cellspring® spelen daarbij een grote rol; evenals de actieve ondersteuning van het lichaam, ongeacht of men op zij, rug of buik slaapt.

   

  Versus is leverbaar in 2C met alle Cellspring® matrassen en in 3C met Cellspring® D 3535.

   

  Physio is leverbaar in 2C met alle Cellspring® matrassen en in 3C met Cellspring® D 4545.

  Cellspring "The best of both worlds"

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Actilinea®

  Actilinea: steun op maat 

  Voor het Actilinea concept werden matrassen in perfecte harmonie met de Actilinea lattenbodem ontwikkeld. De volledig instelbare bodem vraagt complementaire matrassen, laat u begeleiden door de Actilinea app die u in een mum van tijd de gepaste oplossing voorstelt.

  Superieure comfortlaag 

  Bovenop de kern in pocketveren of latex zorgen comfortlagen in revolutionaire Pulse®-latex voor een unieke ervaring. Pulse®-latex krijgt dankzij zijn microgolf productieprocédé een unieke celstructuur die van binnen naar buiten wordt opgebouwd. Dit resulteert in een uitzonderlijk slaapcomfort en een lange levensduur. Bovendien is dit het meest ecologische procédé op de latexmarkt.

  Een verhaal van veren en latex

  De matrassen van de Velda Actilinea-collectie onderscheiden zich door de samenstelling van hun interieur en de afwerking van hun hoes. Zo worden pocketveren kernen of latexkernen gecombineerd met comfortlagen in superieure Pulse®-latex. De matrassen zijn beschikbaar in twee verschillende hardheden: standaard of harder.

  Afwerking

  Uw Velda Actilinea matras is beschikbaar in twee afwerkingen: Deluxe of Premium. Bij de Deluxe-afwerking is de boven- en onderzijde van de hoes eenvoudig afritsbaar. Dankzij zijn unieke wol is deze hoes zonder problemen wasbaar tot 40°C. Bij de Premium-afwerking zijn de boven- en onderzijde van de hoes ook eenvoudig afritsbaar. Zijn anti-allergische Aegis Premium®-deksel maakt de hoes wasbaar tot 60°C.

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Velda Innergetic

  Een uniek latexmengsel

  Innergetic latex wordt samengesteld uit een meerderheid van natuurlatex. Natuurlatex heeft de eigenschap heel veerkrachtig te zijn en tegelijk heel soepel en zacht aan te voelen. De synthetische latextypes die toegevoegd worden, zijn de meest geavanceerde en performante latici die verkrijgbaar zijn. Het Innergetic mengsel is een uniek mengsel.

  Uitgebalanceerde veerkracht (hysteresis)

  De Innergetic matraskern heeft precies deze uitgebalanceerde draagkracht die voldoende dempend is waardoor de indrukking in de matras perfect is en zich aanpast aan je lichaam. Terzelfdertijd heeft de Innergetic matraskern een superieure veerkracht, waardoor je tijdens je slaap ongehinderd van houding kunt veranderen.

  ‘s Nachts draait en keert een gezonde slaper zich zo’n 30 à 60 keer. Daardoor kunnen alle vitale organen perfect tot rust komen en wordt de wervelkolom door en door geölied. De uitgebalanceerde veerkracht van een Innergetic matras helpt de slaper van houding veranderen, waardoor je slaappatroon nooit gestoord wordt.

  Zeer grote duurzaamheid

  Een innergetic matras boet niet in aan veerkracht, hardheid noch progressief comfort tijdens gebruik. Daardoor geniet u van de eerste tot de laatste dag van een perfect comfort.

  Zeven comfortzones

  Alle Innergetic matrassen hebben zeven comfortzones. De innergetickernen zijn ontwikkeld volgens de aanbevelingen van het Ergonomieinstitüt van München. 

   

  De opbouw van de Innergetic kernen met deze comfortzones zorgt voor een perfectionering van iedere slaaphouding.

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

   

 • Velda Classic

  Een verhaal van veren

  De matrassen van de Velda Classic-collectie onderscheiden zich door de samenstelling van hun interieur en de afwerking van hun hoes. Ze combineren één of meerdere pocketverenlagen met comfortlagen van superieure latex of schuimkwaliteit. De matrassen zijn beschikbaar in drie verschillende hardheden: soft, medium of firm.

  De Basis: zeven comfortzones, drie draaddiktes

  Als basis heeft iedere Velda Classic-matras een unieke zeven comfortzonen kern met 375 veren per m2. Hij is samengesteld uit veren met drie verschillende draaddiktes. 

   

  Voor u betekent dat een nog betere ergonomische ondersteuning van uw lichaam en een hoger slaapcomfort.

  Superieure comfortlaag 

  Bovenop de unieke Classic zeven comfortzone kern zorgen comfortlagen in revolutionaire Pulse®-latex of duurzaam polyurethaan schuim voor een unieke ervaring.

   

  Pulse®-latex krijgt dankzij zijn microgolf productieprocédé een unieke celstructuur die van binnen naar buiten wordt opgebouwd. Dit resulteert in een uitzonderlijk slaapcomfort en een lange levensduur. Bovendien is dit het meest ecologische procédé op de latexmarkt.

  Optimale ondersteuning

  De Empereur- en de Grand Duc-matrassen krijgen extra lagen kleine Posturfil®-pocketveertjes bovenop de standaard Classic zeven zone pocketverenkern. Deze kleine Posturfil®-pocketveertjes zitten in een elastisch, ventilerend membraan waardoor ze in alle richtingen met uw lichaam meebewegen.

   

  De Velda Classic deco combinaties bieden bijkomend comfort dankzij het interieur in Pulse®-latex, Innergetic®-latex, of Visco traagschuim.

  Afwerking

  Uw Velda Classic matras is beschikbaar in drie afwerkingen: Classic, Deluxe of Premium. De Classic-variant biedt u volgens artisanale technieken een extern genopte matras met hoogwaardig Belgisch Damast.

   

  Bij de Deluxe-afwerking is de boven- en onderzijde van de hoes eenvoudig afritsbaar. Dankzij zijn unieke wol is deze hoes zonder problemen wasbaar tot 30°C.

   

  Bij de Premium-afwerking zijn de boven- en onderzijde van de hoes ook eenvoudig afritsbaar. Zijn anti-allergische Aegis Premium®-deksel maakt de hoes wasbaar tot 30°C.

   

  Vraag uw Velda Classic slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Velda Pocket

  Verenkern met zeven comfortzones

  Uw Velda Pocket-verenmatras is opgebouwd rond een kern met 300 veren per m2, verdeeld over zeven comfortzones en beschikbaar in een normale of hardere variant.

  Zeer comfortabel dankzij hoge puntelasticiteit

  De veertjes zijn individueel verpakt in stoffen zakjes die onderling verlijmd zijn op het middelpunt. Daardoor kan elk veertje onafhankelijk reageren en biedt het op elk moment de optimale ondersteuning.

   

  Uw Velda Pocket-matras is boven en onder afgewerkt met een comfortlaag in perfolatex, visco-traagschuim of zacht HR-schuim voor maximale aansluiting aan het lichaam.

  Duurzaam elastisch

  De hardstalen 6-slags veren zijn vervaardigd uit staal met een extra-hoog koolstofgehalte (Hi-Carbon), voor een maximale elasticiteit en levensduur. 

  Maximale ventilatie en stabiel comfort

  Ventilerende balken in HR-schuim rond de verenkern zorgen voor maximale ventilatie en stabiel ligcomfort. Zij verhinderen het rollen uit het bed en bieden een ideale flexibiliteit in combinatie met een verstelbare bedbodem.

  Afwerking

  Uw Velda Pocket matras is beschikbaar in twee afwerkingen: wol of anti-allergisch.

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

 • Velda Latex

  Latex matraskernen

  Latex matraskernen worden geproduceerd volgens het klassieke vulkanisatie-procédé. Hierbij wordt een mix van natuurlijke en synthetische latex, na vermenging met lucht, in een stalen vorm gegoten. Dit mengsel wordt verwarmd tot 80° C voor vulkanisatie van het latex-mengsel tot een vormvaste latex kern.

  Monoblok kern met multi-comfortzones

  Velda Latex matraskernen worden als ééndelig blok in hun totale hoogte gefabriceerd (MONOBLOK) met een bilaterale symmetrie. De kernen zijn anti-allergisch en bacteriewerend. De blokken hebben multi-comfortzones voor een optimale conformiteit aan de lichaamsvormen (schouder, lage rug, bekken, knie) en tevens vertikale en horizontale ventilatie-kanalen voor een perfekte vochtregulatie.

  Soepel, duurzaam en blijvend elastisch

  Latexmatrassen passen zich uitstekend aan de lichaamsvormen aan en bieden tegelijkertijd een goede ondersteuning aan het volledige lichaam. Bovendien hebben ze een blijvende elasticiteit. Ideaal in combinatie met een (verstelbare) lattenbodem met overeenkomstige comfortzones.

  Afwerking

  Uw Velda Latex matras is beschikbaar in twee afwerkingen: wol of anti-allergisch.

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.

   

   

 • Aegis Premium

  Blijvend hygiënisch en fris slaapcomfort

  Aegis Premium is een hightech coating die zich zowel op de vezelf van de matrasstof als op de vezels van de comfortlaag bevindt. Micro-organismen (bacteriën en schimmels) die in contact komen met deze coating kunnen zich niet verder ontwikkelen.

   

  Aegis Premium is een kwaliteitsmerk voor hoogtechnologische matrassen waarvan zowel de tijk als de onderliggende comfortlaag over de volgende functies beschikken: antimicrobieel, antihuisstofmijt, vochtregulerend.

   

   

  Optimale bescherming tegen huisstofmijt en micro-organismen

  Aegis Premium creëert eveneens een omgeving waarbij de huisstofmijt zich niet kan ontwikkelen. De huisstofmijt heeft immers micro-organismen nodig in zijn voedselcyclus. Zijn uitwerpselen veroorzaken trouwens 25% van alle all

  ergieën en 50% van alle astmatische ziektes. 

   

  Aegis Premium stopt de groei van bacteriën en schimmels die de belangrijkste oorzaak vormen van slechte geuren in uw slaapcomfort.

  Optimale vochtregulatie

  Voor het thermische comfort is het van belang dat het vocht snel afgevoerd wordt, want in een klamme omgeving verlies je lichaamswarmte.

   

  De matrasstof is voorzien van een Passerelle-coating en de bovenste laag van de comfortvulling bestaat uit Clima- watt vezels. Deze uitzonderlijke combinatie van matrastijk en comfortvulling staat borg voor een opvallende vocht- opname en een versnelde verspreiding van het vocht over een groter oppervlak van de matras. Het getransporteerde vocht kan dus sneller en efficiënter verdampen.

  Blijvende royale werking

  Aegis Premium is ontwikkeld uit duurzame en ecologische technologieën bestaande uit een ultrafijne coating die per- manent op het oppervlak van de vezels van de tijk en de comfortlaag werd aangebracht. Het microklimaat blijft ge- durende elke prinsenslaap permanent aangenaam.

   

 • Beschikbare afmetingen

  Velda matrassen zijn verkrijgbaar in : 

   

   

  Vraag uw Velda slaapspecialist om advies. Hij helpt u graag bij het maken van uw keuzes en staat u bij met professioneel advies.